Hoe gebruik je de pizzarette?

Pizza is niet een typisch gerecht voor de feestdagen. Maar met de pizzarette wordt het een groot feest. Dat is namelijk een mini pizzaoven. Je hebt er een in een 4 en 6 persoons versie. Voordat je de pizzarette gaat gebruiken moet je veel voorbereiden. Een normale pizza is immers ook niet 1,2,3 gemaakt. 

Bodems voorbereiden

De basis van een pizza is natuurlijk de bodem. Gelukkige heb je een ruime keuze aan bodems die je kunt gebruiken in de pizzarette. Voorbeelden van verschillende bodems is gewone pizzadeeg, bladerdeeg en wraps. Je kan zelf kiezen waar je trek in hebt.

Ingrediënten voorbereiden

Op die bodem moeten natuurlijk ook nog ingrediënten en saus. Voor de saus kan je een tomatensaus uit de supermarkt kiezen. Die zijn namelijk wat dikker en dus makkelijk in gebruik. Daarna ga je de gekozen ingrediënten zo klein mogelijk snijden zodat je geen dik belegde pizza krijgt. Is dat gebeurt? Dan mag het beleggen beginnen.

Pizza beleggen

Als je eenmaal alles hebt voorbereid, dan is het tijd om de pizza’s te beleggen. Zorg ervoor dat de bodem en de topping niet te dik is. De pizzarette is immers een klein apparaat! En bij teveel gebruik van kaas loopt het over en je wilt natuurlijk geen plakkende kaas resten op je apparaat.

De pizzarette gebruiken

Voordat je de pizzarette gaat gebruiken, moet je hem een half uur laten opwarmen. Als de pizzarette namelijk niet goed opgewarmt is dan duurt het langer voordat de pizza’s klaar zijn. De pizzarette wordt volledig heet inclusief de steen. Let erop dat je je niet verbrand! Vervolgens moet je de pizza’s circa 6 minuten erin laten voordat je ze kunt eten. Als je eenmaal klaar bent met het gebruiken van de pizzarette dan laat je hem eerst goed afkoelen. Eenmaal afgekoelt? Dan is het tijd om hem schoon te maken. Zorg dat je dat zorgvuldig doet zodat de resten niet blijven plakken.

Toch geen zin om te wachten?

Natuurlijk heeft niet iedereen tijd en zin om zijn eigen pizza’s te maken. Een pizzarette kost namelijk veel tijd en werk. Vaak vullen de kleine pizza’s ook niet goed genoeg. Het is een unieke beleving die nou eenmaal veel tijd kost. Een pizzarette kan je gebruiken tijdens de lunch of het diner. Dus als je toch een lekkere pizza bij de lunch wilt dan kun je gaan lunchen in Haarlem bij Woodstone Pizza. Naast een lekkere pizza heb je ook je rust en gemak.