De oorsprong van de pizza

De meeste mensen zijn wel bekend met het feit dat de pizza van oorsprong uit Italië komt. De Italiaanse pizza is te vinden door heel de wereld en bestaat uit een bodem van deeg, met een bodem van tomatensaus en kaas en vervolgens nog allerlei ingrediënten. Het voordeel van een pizza is dat je zelf kan bepalen welke ingrediënten erop komen. Zo is er altijd wel een pizza die jij ook lekker vindt. De pizza zoals wij hem nu kennen is ontstaan in de 18e eeuw en heeft zich snel verspreid over de westerse wereld.

Het ontstaan van de pizza

De pizza die wij kennen is ontstaan in de Italiaanse stad Napels. Er zijn drie traditionele recepten die zijn opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO, zoals de bekende pizza margherita. De geschiedenis gaat nog iets verder dan dat. Al sinds de 9e eeuw en daarvoor nog zijn er allemaal hints over bodems van deeg die werden gelegd met allerlei verschillende groentes en voedingsstoffen en zo werden opgegeten. In de 17e eeuw werd echter de eerste melding van pizza’s gemaakt in Napels. Dit ging over platte orden die werden belegd met kaas, kruiden, knoflook en reuzel. Deze broden werden pizzaioli genoemd en waren de voorganger van de pizza.

In 1889 werd de meest beroemde pizza maker van Napels, Raffaele Esposito, uitgenodigd om voor de koning van Italië en zijn vrouw zijn befaamde gerecht te maken. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een pizza bedacht met tomatensaus, mozzarella en basilicum, omdat de kleuren overeenkomen met de kleuren van de Italiaanse vlag. Deze pizza was erg populair bij de koningin, en daarom werd de pizza ook vernoemt naar zijn vrouw, Margaretha. Toen de pizza over de gehele wereld bekend werd zijn er allerlei verschillende varianten op de markt gekomen.

Zelf de beste pizza maken met Pizza store

Op de website van Pizza Store kan je alle nodige ingrediënten en apparatuur aanschaffen om een traditionele pizza te maken of natuurlijk je eigen variant. Zo worden er op de website van Pizza store steenovens aangeboden, speciaal bloem voor pizza’s en allerlei andere accessoires zoals pizzastenen en pizzascheppen. Een eigen pizza maken is een erg leuke hobby en natuurlijk ook heel erg lekker.

Van deeg tot oven, op de website van Pizza store kan je alles vinden wat nodig is voor het maken van de beste en meest traditionele pizza’s zoals ze ook in Italië zijn te vinden.