Kookinspiratie nodig? Neem eens een kijkje in de buitenlandse keuken

Iedere dag moeten we weer iets nieuws verzinnen om te eten. Ben je moe van de traditionele gerechten en ben je op zoek naar inspiratie om eens iets compleet anders op tafel te zetten? Neem dan eens een kijkje in de buitenlandse keuken! Met name de Griekse keuken en de Italiaanse keuken hebben een hoop te bieden, maar natuurlijk zijn er meer voorbeelden te vinden. Lees vooral verder!

Griekse keuken

Griekenland is niet alleen een populair vakantieland, maar ook de Griekse keuken is ontzettend populair. En dat is niet voor niets! Griekenland kent een hoop heerlijke gerechten, waarvan er veel worden bereid met de welbekende Griekse olijfolie. Griekse olijfolie wordt door kenners bestempeld als de beste olijfolie ter wereld! Traditionele Griekse gerechten vallen bij een hoop mensen in de smaak, onder andere dankzij de heerlijke kruiden die in de gerechten worden verwerkt. Denk aan gerechten als Tzatziki, gyros en souvlaki. Griekse gerechten zijn met de juiste Griekse producten vaak ook prima zelf te bereiden!

Italiaanse keuken

Naast de Griekse keuken, is in Nederland ook de Italiaanse keuken enorm populair. Italië is het land van de pasta’s en deze zijn natuurlijk bij iedereen bekend. Naast de welbekende, populaire pastasoorten als penne en bijvoorbeeld spaghetti, zijn er nog veel andere heerlijke pastasoorten die in Nederland minder vaak worden gegeten. Voorbeelden van pastasoorten die minder vaak worden bereid zijn tagliatelle, ravioli, tortellini en fregola. Deze pasta’s zijn heerlijk te combineren met verschillende soorten Italiaanse sauzen. Op internet is veel te vinden over hoe je de lekkerste pasta’s klaarmaakt.

Naast de Griekse en de Italiaanse keuken zijn er natuurlijk nog meer landen met heerlijke gerechten, zoals Spanje, Portugal, Mexico en natuurlijk Indonesië. Er staan tienduizenden kookvideo’s op Youtube waar je een hoop inspiratie uit kunt halen, maar je kunt natuurlijk ook ouderwets een kookboek raadplegen. Hoe dan ook: als je een beetje creatief bent, is er genoeg inspiratie te vinden om iedere dag wat verrassends op tafel te zetten!