Ribeye vlees als populair vlees

Ribeye vlees

Een stuk vlees dat vaak goed in de smaak valt is ribeye vlees. Dit stuk is afkomstig van de ribben van een rund, maar zonder het bot zichtbaar. De meeste mensen vinden het namelijk onsmakelijk of onprettig om vlees van het bot te eten. Daarnaast is het ook simpelweg niet echt praktisch om vlees te eten met het bot er nog aan. Dit snijdt vaak onhandig en vraagt soms wat hulp van je handen om goed te kunnen eten. Daarom is ribeye een goede uitkomst.

Ribeye vlees

Het vet in een stuk ribeye

Ribeye vlees staat er om bekend dat het enorm mals vlees is. Als je een stuk ribeye ziet, dan zie je ook gelijk dat er wat vet zichtbaar is in het vlees. Sommige mensen vinden dit er onsmakelijk uitzien, maar juist dit vet zorgt ervoor dat het vlees enorm mals is. Er wordt ook wel eens gezegd over ribeye dat het boterzacht vlees is. Dit zou ook wel eens kunnen komen door het vet in een ribeye of door de structuur van de spier waaruit ribeye wordt gesneden.

Zelf steaks snijden van een roast

Als je liever zelf de dikte bepaald van je steak, dan kun je ervoor kiezen om een stuk ribeye roast te kopen. Hier kun je vervolgens zelf steaks van snijden. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld gezinnen met kleinere kinderen. Deze kinderen zullen immers aanzienlijk minder eten dan volwassenen en daarom ook een kleinere steak willen. Het kan ook handig zijn voor kleinere eters of juist grotere eters, want je kunt zelf bepalen hoe groot je je steak wilt. Zo is er voor ieder wat wils.