Smaken vegan pizza’s net zoals een normale pizza?

vegan pizza

Pizza is heden ten dage niet meer weg te denken uit uit het dagelijkse straatbeeld. Stel je voor: je loopt een rondje door het centrum van een drukbezochte stad. Het is tegenwoordig ondenkbaar dat je in zo’n dergelijke situatie nergens een pizza zou kunnen halen. Op elke hoek van de straat zit wel een tentje waar je een overheerlijke punt pizza kan scoren. Van een diepvriespizza uit de lokale supermarkt, tot een lekker pizza in een chique en duur restaurant, ze zijn overal te vinden. Door deze grote hoeveelheid plaatsen waar je pizza kunt halen komen er ook steeds meer soorten pizza op de markt, producenten moeten immers met elkaar kunnen concurreren. Dit brengt met zich mee dat pizza’s tegenwoordig in alle soorten en maten te verkrijgen zijn, met alle mogelijke ingrediënten die je maar kunt bedenken. Dit zorgt ervoor dat pizzaproducenten ook steeds meer aandacht krijgen voor zogeheten ‘vegan pizza’s’. Dit zijn pizza’s die bereid worden met ingrediënten die louter plantaardig zijn, oftewel ingrediënten die absoluut niet van dieren afkomen. Er zijn vanzelfsprekend dus nogal wat verschillen tussen een normale pizza en een vegan pizza, maar wat zijn deze nu eigenlijk? En smaken deze pizza’s net zoals een normale pizza? Deze vragen zal ik in dit artikel kort en krachtig beantwoorden.

vegan pizza

Verschillen in ingrediënten

Zoals eerder al kort besproken bevat een vegan pizza louter plantaardige producten. Een pizza shoarma of een pizza döner vallen dus al gauw buiten de boot als we het hebben over een veganistische pizza. Ook het klassieke ingrediënt van een pizza, kaas, is niet volledig veganistisch. Echter zijn er tegenwoordig wel vele manieren waarop producten als kaas op een veganistische manier bereid worden, waardoor dit ook gewoon op een vegan pizza kan.

Verschillen in smaak

De verschillen in smaak tussen een normale pizza en een veganistische pizza zijn een stuk kleiner dan men vaak verwacht. Tuurlijk kan je alleen maar plantaardige producten gebruiken en zal er iets meer groente op je pizza terecht komen in plaats van een berg döner. Maar als je hiervan houdt zal je het smaakverschil waarschijnlijk niet eens proeven. Ook ingrediënten zoals veganistische kaas smaken nagenoeg hetzelfde als normale kaas. Dus wees niet bang en probeer eens een veganistische pizza.