Waar is vitamine C goed voor?

Iedereen weet dat vitamines belangrijk zijn voor je lichaam, ook weten we vrijwel allemaal dat er veel vitamine c zit in fruit. Maar weten we ook eigenlijk waar we vitamine C voor nodig hebben? In deze blog leggen wij je uit waar je lichaam vitamine C voor nodig hebt en waar je het allemaal in kan vinden!

Waarom is vitamine C eigenlijk goed voor je?

Wat veel mensen niet weten is dat vitamine C eigenlijk een van de belangrijkste vitamines zijn die je lichaam nodig heeft. De functie van vitamine C staat het meest bekend als de antioxidant van het lichaam. Dat is eigenlijk de verzamelnaam van alle stoffen in je lichaam waaronder dus ook vitamines. Verder is vitamine C ook nodig in het lichaam voor het remmen van ontstekingen, de opname van ijzer, vorming van collageen en bindweefsel en het in standhouden van je immuunsysteem. Dit is daarom ook de reden dat als je ziek bent veel mensen zeggen dat je genoeg vitamine C moet binnenkrijgen!

Als je lichaam een tekort aan vitamine C heeft dan zal je dat snel merken aan het hebben van bijvoorbeeld een lagere weerstand, maar het kan ook zorgen voor een vertraagde wondgenezing en heel af en toe in hele extreme situaties kan het scheurbuik veroorzaken. Hoe raar het ook klinkt je kan ook te veel vitamine C binnenkrijgen, in dit geval kun je last krijgen van darmklachten of diarree. Er is heel veel informatie beschikbaar over Vitamine C en de impact ervan op je lichaam.

Hoe kom ik aan die vitamines?

Vitamine C zit voornamelijk in diverse soorten fruit, Groene bladgroenten, tomaat, bloemkool, zoete aardappelen, peterselie en knoflook. Uiteraard zijn er nog veel meer voedselsoorten waar vitamine C in zit maar dit zijn de meest voorkomende! Maar je hebt veel webshop gezonde voeding die jouw alternatieven kunnen bieden om alsnog aan je vitamines te komen ondanks dat je bijvoorbeeld bepaalde voeding niet echt lust! In deze webshops gezonde voeding vind je bijvoorbeeld ook pillen die je dagelijks kunt inslikken waar voldoende vitamines in zitten en die je dus als vervanging zou kunnen gebruiken. Ook heb je druppels die je in drinken bijvoorbeeld doet.

Gelukkig zijn de pillen van deze webshops gezonde voeding vegan en hoef jij je dus geen zorgen te maken dat je die niet kan eten, ook worden ze wetenschappelijk getest en weet je zeker dat ze veilig zijn om te gebruiken! Ideaal dus voor de mensen die bepaalde producten niet lusten maar wel hun dagelijkse vitamines binnen willen krijgen. Of als je weinig tijd hebt om een fruit bakje klaar te maken maar wel dagelijks je vitamines binnen wilt krijgen. Ook is dit handig om in huis te hebben voor als je ziek bent of verkouden begint te worden en je even je immuunsysteem een boost wilt geven!